Update: 05-06-2014
Home Informatie Video's Sponsor Contact

Hier vindt u Het interwieuw met meneer Mooten over Davinci Cycle For Hope 2014...

Hoe lang fietst u op een evenement en hoe ver zoals (Alpe d’huZes)
Een evenement of een omloop waar ik aan deelneem is ongeveer 120 tot 140 km per keer. Gemiddeld rij ik op zo’n dag 26-28 km/uur. 4 tot 5 uur fietsen is heel normaal.
De Alpe d’huZes is per klim ca. 14 kilometer klimmen met een gemiddeld stijgingspercentage van 8%. Daarnaast zijn er op deze route uitschieters van 15% en 21 bochten.
wat neemt zoal mee op zo'n fietstocht
Heel veel bananen, krentebollen, Snelle Jelles en bidons vol met water. Bij het evenement de Alpe d’huZes zat ik om 6.45 uur al aan de Pasta met tonijnsaus (lekkerrrr).
In mijn bidons zat een mix van water met magenesiumtabletten tegen het verzuren en de kramp in mijn kuiten.
hoelang traint u voor de fietstocht
Door de weeks 1x een ritje op tempo. Dus bijvoorbeeld een tocht 35 kilometer met een gemiddelde snelheid van 28-29 km / uur In het weekend rij ik zoveel mogelijke lange tochten. Variërend van 80 tot 140 km. Hangt een beetje af van wat er te doen is in de buurt. Ook doe ik wel eens mee aan een tochtje door de Belgische ardennen voor het klimwerk.
wat voor fiets heeft u
Een Merida Ride Lite uit 2013 opgebouwd met Shimano 105 onderdelen zoals remmen, voor- en achter derailleur en een Tiagra crankset.
wat zijn uw voorberijdingen voor zo'n tocht
Op de avond voor een tocht / omloop zorg ik dat mijn banden zijn opgepompt en staat mijn gang helemaal vol met een fiets, genoeg fietskleding en een tas vol met eten. Daarnaast probeer ik zoveel mogelijk uit te zoeken waar een route overal langsloopt en dat ik mijn telefoon met een routeplanner (voor in geval van nood) opgeladen bij me heb.
Hoe snel gaat u fietsen?
Bij een afdaling heb ik wel eens 72 km/uur gereden, achteraf heel erg onverstandig……… het kan namelijk heel er misgaan als je even niet oplet.
Rijdt u met kennissen mee?
Ik rij samen met een kennis, wij trainen zoveel mogelijk samen. Met deze kennis heb ik dit jaar 4x de Alpe d’huZes beklommen.Cycle For Hope 2014    -    Leiden    -   www.cycleforhope.davinci-leiden.nl    -    0623674712    -    www.facebook.com/davincicycleforhope

Design by Dylan Roelandse

Het sponsorformulier is nu beschikbaar! kijk op de website bij Sponsor...

2014